header foto header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Dames 1 uit tegen Wijchen

Nieuws afbeelding 10-11-2013

De dames van Leeuwarden speelde vandaag uit tegen Wijchen. Het duurde niet lang voordat de openingstreffer werd gemaakt. Een fout in de cirkel leverde Wijchen een strafcorner op in de derde minuut. Het schot ging hard langs de lijnstop en leverde een stand op van 1-0. Daarmee was de strijd nog niet gestreden. De ploeg uit Leeuwarden bleef druk zetten en speelde lange tijd op de helft van Wijchen. Toch wist de thuisploeg alle mogelijke kansen voor Leeuwarden weg te werken.

Één doelpunt was voor de thuisploeg echter niet genoeg. Wijchen bleef aanvallen en wist halverwege de eerste helft nog een strafcorner te behalen. Opnieuw werd de bal langs de lijnstop geschoten. Op het scorebord stond een 2-0 achterstand voor Leeuwarden. Toch werden de rollen vlak voor rust omgedraaid. Leeuwarden wist twee strafcorners te halen, maar deze bleven onbenut. Met 2-0 achter in de rust werd het vuur weer aangewakkerd bij Leeuwarden.
Vol goede moed gingen de dames van start met de tweede helft. De bal werd vaak onderschept en op hoog tempo overgespeeld. Wijchen kon geen kant meer op. Sabine de Smet maakte de aansluitingstreffer. Leeuwarden bleef daarna kansen creƫren, maar het mocht niet baten. Het fluitsignaal klonk en de eindstand is 2-1. De dames zakken naar de laatste plaats omdat concurrent Doetinchem heeft gewonnen. De ploeg die Leeuwarden volgende week thuis zal ontvangen.