header foto header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag Dames 1 - GHBS

Nieuws afbeelding 15-10-2012
Zondagmorgen pakten donkere buien zich samen boven het hoofdveld van de hockeyclub in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen GHBS. Eén van de sterkste teams uit deze competitie. De nattigheid had in ieder geval geen effect op het ethousiasme van de beide mini's van de week die vanaf de teambespreking tot en met het uitlopen na de wedstrijd één en al inzet waren, getuige deze foto.
Leeuwarden kwam fel uit de startblokken, maar het was GHBS die al na 5 minuten de score opende met een fraai back hand schot: 0-1
MHCL liet zich echter niet van de wijs brengen. Het zoeken naar openingen in de Groninger defensie leverde al sne een eerste strafcorner op. Die had nog geen resultaat, maar de tweede strafcorner wel: Lianna scoorde de gelijkmakende 1-1 uit een variant over links. En even later kwam Leeuwarden zelfs op voorsprong door een voorzet van Yolanda op Sabine, die tekende voor de 2-1.
Dat was voor GHBS echter te veel van het goede en met nog 10 minuten te gaan in de eerste helft scoorden ze 2-2 uit een fraai uitgespeelde strafcorner. Enkele minuten later kwamen ze weer op voorsprong door een mooie tip-in en vlak voor rust liepen ze uit tot 2-4, wederom uit een strafcorner gescoord.
In de tweede helft probeerde MHCL met veel inzet de aansluitende treffer weer te maken, maar dat lukte niet. Met nog een kwartier te spelen liep GHBS uit naar 5-2. Leeuwarden wist wel veel kansen te creeren en dat leverde ook de nodige kansen en strafcorners op, maar die leverden geen doelpunten op. Met nog 8 minuten te spelen werd een goed ingeschoten strafcorner voor de doellijn met de voet gestopt, dat resulteerde in een strafbal. Die werd koelbloedig door Carlijn benut: 3-5.
En hoe je teamgenoten op zo'n score reageren? Dat zie je hier>>>>

In de slotminuten van de wedstrijd deed Leeuwarden nog een verwoede poging om een gelijkspel af te dwingen en dat leverde nog een serie goede kansen op, maar het zat niet mee: Een schot van Claire was net buitenkant paal, De tip in van Manon was onhoudbaar voor de keeper, maar ging helaas net voor langs en ook een hard schot van Lianna resulteerde niet in een doelpunt, maar ging net over de lat. Zo bleef het 3-5.

Humprey Paap maakte van dit alles een mooi fotoverslag, dat is te vinden via deze LINK.