Dames 1

Dames 1 - PW 1

Nieuws afbeelding 1-10-2012
Het was zondag een mooie nazomerdag, de dag waarop Dames 1 een mooie traditie herstelde, want de mini-van-de-week is terug van weg geweest: Sil Drijver en Lotte van der Zee uit M8D1 beten de spits af en hebben genoten.
We zouden offensief beginnen, maar dat pakte niet goed uit. Passes kwamen niet goed aan, individuele duels werden veelal verloren en PW kwam sterker uit de startblokken. Na 22 minuten opende de nr 10. van PW de score en vlak voor rust scoorde PW uit een strafcorner de 2-0. Gelukkig liep de strafcorner van PW niet goed, want ze kregen er maar liefst 7 in de eerste helft.
Zou de rust de ommekeer in de wedstrijd brengen? Daar leekt het aan het begin van de tweede helft uit, want binnen 5 minuten scoorde PW de 3-0. Was de wedstrijd toen gespeeld? Daar leek het even wel op, maar de Leeuwarder Dames lieten zich niet van de wijs maken en begonnen steeds beter te hockeyen. PW moest steeds verder terug, forceerde in de 2e helft geen enkele strafcorner meer en kreeg het conditioneel moeilijk. Leeuwarden creerde kansen en kreeg de eerste strafcorner. En dan blijkt dat een goed uitgevoerde hoofdcorner ook succesvol kan zijn: De combinatie van Carlijn, Laura en Claire resulteerde in het eerste Leeuwarder doelpunt (1-3), want het harde schot verdween onhoudbaar tussen keeper en lijnstop. Ook de volgende corner resulteerde in een doelpunt (2-3) en met nog een paar minuten te gaan was Leeuwarden terug in de wedstrijd.
En dan blijkt dat drie maal niet altijd scheepsrecht is, want de laatste kansen die we creerden leverden geen van allen het gelijkmakende doelpunt op. De eindstand was 2-3 en zo hebben we ons eerste verlies te pakken, een beeld dat bijna alle teams in onze poule herkennen, want 11 van de 12 ploegen hebben één of meerdere wedstrijden verloren, alleen Ares is nog ongeslagen.

Humphrey Paap stond langs de lijn en maakte een serie mooie foto's van de wedstrijd. Ze zijn HIER te vinden.