Wedstrijdverslagen

Op jacht naar de schat, deel 2: De Posbank

Nieuws afbeelding 16-9-2012
Het is zondag 16 september als Dames 1 uit speelt tegen AHC (om de verwarring compleet te maken: Dat is Arnhem, in Velp, met een fraai complex in de bossen, aan de voet van de Posbank). Arnhem is vorig seizoen als 3e in de poule geeindigd, is ambitieus dit seizoen en heeft een jong en gedreven team. Een lastige uitgangspositie voor de Leeuwarder dames, maar de sfeer is goed, na de mooie start vorige week en we zijn niet voor één gat te vangen.

Leeuwarden opent sterk en neemt direct het initiatief. En dat wordt gelijk beloond: In de 10e minuut scoort Manon na een snelle aanval uit een fraaie diagonale voorzet van Vivianne de 1-0. Maar van de voorsprong kunnen we niet lang genieten, want een minuut later krijgt Arnhem de eerste strafcorner. Een hard schot wordt door de lijnstop op het scheenbeen gestopt, met een strafbal als resultaat. Die ging echter naast, dus konden we opgelucht adem halen en verder spelen.
Het spel ging op en neer en in de 21e minuut maakte Arnhem dan toch de gelijkmaker.
Ook Leeuwarden creeerde kansen en dat resulteerde 9 minuten voor rust in een 2e strafcorner. Deze werd door Laura koelbloedig en hard ingeschoten, zodat we met een 2-1 stand de rust in gingen.

Arnhem kwam na de rust sterk terug en voerde de druk op de Leeuwarder defensie verder op. Er ontstonden enkele penibele situaties in de Leeuwarder cirkel, en dat leverde Arnhem een hele serie strafcorners. Maar liefst 7 in de 2e helft. De meeste terecht, maar als het geluk niet aan Arnhemse kant was, dan hielp de scheidsrechter een handje. Arnhem scoorde uit één van die corners de 2-2.
Het laatste kwartier was erg spannend. beide teams waren moegestreden, roken de winst en probeerden die te verzilveren. Arnhem creerde een serie kansen, maar Veroniek, 15 lentes jong, bleef onverschrokken en sleepte met een serie fraaie reddingen Leeuwarden door deze moeilijke fase. De laatste kans was er één voor Leeuwarden. Een snelle uitbraak ronde Laura af met een mooie pass op Manon en Annemarie. Maar beiden vrij voor de keeper in de cirkel konden net niet bij de bal, waardoor de eindstand 2-2 bleef .

Onze dames voelden zich de hele wedstrijd gesteund door heren 1 die al vroeg uit Leeuwarden waren vertrokken om ook de dames aan te moedigen. De steun van de '12e man' was erg welkom voor de dames, die dan ook massaal bleven om vervolgens de heren aan te moedigen in hun strijd tegen de heren van Arnhem.

Of het door die steun kwam, of door de strijdlust van de heren. Feit is dat de heren een 3-1 achterstand om wisten te buigen in een fraaie 4-6 overwinning. Of de heren de nadere details van die wedstrijd (ze zijn zeker de moeite van het vermelden waard!) met het thuispubliek willen delen is aan de heren zelf ...

PS. Zo'n waterveld heeft ook nadelen: je krijgt er in ieder geval natte voeten van. En een oud Hollands gezegde zegt: "Natte voeten in september, dan komt de winter in december!"