Wedstrijdverslagen

14 maart 2010 Bully (Oldenzaal) – MHCL Dames 1

Nieuws afbeelding 15-3-2010

Vorige week werd onze thuiswedstrijd tegen Arnhem nog afgelast wegens het koude weer. Gelukkig regende het vandaag alleen, en konden we vanochtend vroeg aan onze rit naar Oldenzaal beginnen.

De thuiswedstrijd tegen deze meiden wonnen we met 5-2. Ondanks deze uitslag wisten we dat we deze wedstrijd niet moesten onderschatten. Marga hield ons dan ook scherp en al tijdens het inlopen moesten we met onze kop erbij zijn.

In het begin van de wedstrijd bleek al dat de wedstrijd redelijk fysiek zou worden, en dat we kort op onze man moesten blijven komen. Anders dan ging Bully er snel met de bal vandoor. Gelukkig hielden we goed grip op de wedstrijd. Rond de 16e minuut, of de 18e minuut, daar waren de scheidsen nog niet helemaal uit, resulteerde dit in een doelpunt van Judy Abercrombie. Het doelpunt werd wel toegekend maar tot nu is er nog steeds de discussie of de bal gespeeld werd in of net buiten de cirkel. Helaas, voor de tegenstander, kon de tegenstander niet om een videoterugblik vragen, en het doelpunt werd toegekend.

Eind eerste helft kregen we een strafcorner die hoog, via de stick van de tegenstander het dak in ging. Ook bij dit doelpunt ging Bully weer hevig in verweer tegen de scheidsrechters, maar over dit doelpunt was geen enkele discussie mogelijk.

In de rust hebben we geprobeerd om nog even de puntje op de i te zetten en om weer geconcentreerd aan de tweede helft te kunnen beginnen. Helaas maakten we het onszelf nog erg moeilijk. We dekten onze man niet strak genoeg en we maakten te weinig gebruik van elkaar om via mooie acties naar de cirkel te komen van de tegenstander. Gevolg hiervan was dat we Bully veel kansen gaven. Hieruit scoorden ze ook de 2-1. Op zich hoeft er dan nog niet zoveel aan de hand te zijn, maar het regende op een gegeven moment strafcorners. Had de scheidsrechter soms iets goed te maken tegenover Bully omdat hij het 1e doelpunt  van ons had goedgekeurd?????

Uit één van deze vele corners viel dan ook een doelpunt. Ze scoorden de 2-2. Daarna kreeg Bully nog wel een aantal strafcorners en een paar kansen, maar ze konden deze niet afmaken.

De eindstand dus 2-2.

Volgende week spelen we thuis tegen Phoenix. Zij staan op dit moment dik bovenaan. Ze hebben tot nu toe alles gewonnen. Één tegenstander zou dan toch voor een sensatie moeten zorgen. Laat het dan tegen Leeuwarden gebeuren.

Kom daarom allemaal volgende week zondag kijken om 12.45!!!!!!