header foto header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Mixed Hockeyclub Leeuwarden Dames 1 – Leusden (3-4)

Nieuws afbeelding 23-11-2009
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, we hebben verloren. Maar de winst is voor Leusden zeker niet makkelijk binnengehaald. We hadden echt een super goede start. Al na ongeveer 3 minuten na het fluitsignaal, stonden we al met 2-0 voor. De 1-0 was vooral erg mooi. Leusden dacht ons te kunnen verrassen door meteen na het fluitsignaal de actie naar voren  te maken, maar wij waren al zo geconcentreerd dat we die actie meteen konden onderscheppen. En in drie passes via de rechterkant waren we bij de goal van Leusden. En die stonden nog een beetje te slapen na hun nachtelijke avonturen in Leeuwarden. De 2-0 was een aanval via de linkerkant die  “mooi” afgemaakt werd door Mauree Top.  Zo snel hadden we überhaupt nog nooit één doelpunt gemaakt, laat staan twee.  Een super start van de wedstrijd, maar we moesten goed geconcentreerd blijven spelen.
Helaas kon Leusden al in de eerste helft weer terugkomen tot 2-2. Marga had in de voorbespreking al aangegeven dat ze erg makkelijk konden scoren en dat bleek. Hun eerste doelpunt kwam uit een strafcorner die door ons slecht werd weggehaald. En de uitdrukking luidt…waar er 2 vechten om een …, dan gaat de derde er mee heen. Hier vochten er 6 verdedigsters van Leeuwarden om de bal uit de cirkel te krijgen maar een speelster van Leusden vond toch nog een gaatje om de bal in het goal te prikken. De 2-0 werd gescoord door een voorzet die er met veel mazzel ingetikt werd.
We hebben erg hard gevochten allemaal in de duels in de eerste helft. Na rust lukte het Leusden om de 2-3 te scoren. En daarna maakten ze ook snel de 2-4. We lieten ons koppies niet hangen en bleven allemaal voor de overwinning strijden. Dit leidde soms tot pittigere duels. Daar raakte Leusden geïrriteerd van en wij konden er meer kracht uit halen.
Heleen Kibbelaar scoorde na een mooie actie één tegen één met de keeper de aansluitingstreffer. We werden aan het eind nog even vooruit geschreeuwd door het aanwezige publiek maar we konden niet meer de gelijkmaker maken.
Erg zonde deze verlieswedstrijd want we hebben nu een klein beetje de aansluiting verloren met de middenmoot. We moeten er de komende wedstrijden nog hard voor gaan strijden. Volgende week spelen we tegen GHBS. Zij draaien een heel goed seizoen.
Kleine tip wellicht! GHBS is Groningen en dat is maar 45 minuten rijden vanaf Leeuwarden, dus wie zin heeft om te komen kijken is van harte welkom. We spelen namelijk na de winterstop pas weer een thuis wedstrijd. We houden jullie in ieder geval op de hoogte via de verslagen.