header foto header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Doetinchemsche hockeyclub – Mixed hockeyclub Leeuwarden (1-1)

Nieuws afbeelding 16-11-2009
Vanochtend zaten we bijna compleet in de auto op weg naar Doetinchem. Vorig jaar hadden we daar dik gewonnen met 7-1. Dus we hadden toch wel hoge verwachtingen van deze wedstrijd.
Met enige vertraging begonnen we de wedstrijd. Want een wedstrijd begin je toch echt met 22 speelsters en 2 scheidrechters.
We begonnen fel aan de wedstrijd. Hierdoor hadden we een paar mooie aanvallen die helaas nog niet resulteerden in een doelpunt. De dames van Doetinchem kregen helaas toch net iets vaker hun stick voor de bal, in de cirkel dan Leeuwarden. Er werden toen al stevige duels uitgevochten tussen de verschillende speelsters. De scheidsrechters reageerden daar wisselend op waardoor er bij beide partijen irritaties kwamen.
Halverwege de 1e eerste helft kregen we een vrije slag vlakbij de cirkel. Deze werd hard uitgenomen door Laura Gubbels en mooi afgemaakt door Judy Abercrombie. Een verdiende stand 1-0 voor.
In de eerste helft kregen we nog een aantal strafcorners die helaas niet afgemaakt werden. We gingen dus met een 1-0 voorstand de rust in.
In de rust bespraken we de onduidelijkheden die er waren rondom het opvangen van de opkomende tegenstander. Helaas konden we deze onduidelijkheden niet wegnemen en bleef het ook in de tweede helft zoeken naar de goede man.
Op een gegeven moment in de tweede helft kreeg Doetinchem een strafcorner. De bal kwam in de cirkel op de voet van Kirsten van der Veen. Heel Doetinchem smeekte om een strafbal, maar de scheids gaf weer een corner. Doetinchem kon niet uit deze strafcorner scoren, maar ze kregen daarna nog 3 gemakkelijk gegeven strafcorners, en ja daar zit er altijd wel een van. Ze maakte gelijk 1-1.
Met nog een kwartier op de klok hebben we met z’n allen geknokt voor de 2-1 maar dat zat er niet in. We gingen teveel zelf met de bal lopen en zo kregen we het niet voor elkaar om te scoren.
De eindstand is dus 1-1 gebleven. Erg jammer, maar we hebben er wel fel voor gestreden.
Vandaag tegen Doetinchem was officieel de laatste wedstrijd van Lisa Keizer voor MHCL. Ze gaat naar de andere kant van de wereld om daar het geweldige avontuur op te zoeken. Ze gaat naar Australië.  Lieve Lisa super veel plezier de komende tijd. We gaan je zeker missen. En niet alleen op het hockeyveld. Wij blijven jou avonturen zeker volgen en houden je op de hoogte van onze prestaties. Maar ik denk dat je elke zondag wel even aan ons denkt
Volgende week spelen we thuis tegen Leusden. Leusden heeft met 8 gespeelde wedstrijden 10 punten. Wij hebben met 9 gespeelde wedstrijden ook 10 punten.  Een hele belangrijke wedstrijd dus. Daarbij hebben we jullie aanmoediging zeker nodig.
We zien jullie dan ook graag allemaal om 12.45 uur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!