header foto header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

PW - MHCL Heren 1 (8-3)

Nieuws afbeelding 27-4-2009
Ondanks een goed begin van Leeuwarden, was het PW uit Enschede dat het eerst scoorde uit een strafcorner. De mannen bleven echter goed hockeyen en creƫerden kansen. Johan Goslings scoorde uit een van die kansen na mooi voorbereidend werk van Olaf Loman. Kort daarna probeerde een verdediger van Leeuwarden een lange bal te onderscheppen, maar tipte deze in het eigen doel. Leeuwarden was na dit volgens velen onterecht gegeven doelpunt even van slag en PW maakte daar goed gebruik van door de 3-1 te scoren.
Opgepept in de rust gingen de Leeuwarder mannen weer fel van start in de tweede helft. Toch was PW sterker en scoorden 4-1. Hierna werden de mannen in 't geel langzaam beter en trokken het spel meer naar zich toe. Johan Kamsma scoorde de 4-2 uit een mooie strafcornervariant en Pieter Lootsma scoorde de aansluitingstreffer met een hard backhandschot. Leeuwarden bleef goed spelen, maar na de aansluitingstreffer namen de beide scheidsrechters de hoofdrol in het duel.
Achtereenvolgens een gele, een rode en nog een gele kaart werden de mannen van Leeuwarden fataal. Met nog 8 man in het veld was er geen beginnen aan tegen de 11 van PW en in tien minuten tijd kon PW van 4-3 naar een 8-3 eindstand uitlopen. Een jammer einde van wat een leuke wedstrijd had kunnen zijn. Toch kregen de mannen van Leeuwarden een welverdiend applaus van het publiek van PW en de tegenstanders.