header foto header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Wageningen H1 te sterk voor Leeuwarden H1

Nieuws afbeelding 3-11-2008 Wageningen, zondag 2 november 2008 - De lastige uitwedstrijd tegen Wageningen stond op het programma voor de hockeymannen van het eerste elftal van Leeuwarden. Gelijk na het eerste fluitsignaal zette Wageningen veel druk op de defensie van de Leeuwarders. Wageningen wist een strafcorner te forceren en scoorde daaruit de 1-0. De 2-0 viel al snel daarna. In het verleden wisten  de mannen van Leeuwarden een dergelijke achterstand nog wel in hun voordeel om te buigen, maar afgelopen zondag slaagden ze daar niet in. Wageningen bleef druk zetten en scoorde vrijwel elke keer dat men in de cirkel kwam. Aan het einde van de eerste helft scoorde Ewoud Verhoeven nog wel uit een strafcorner, maar de mannen van Leeuwarden gingen met een 5-1 achterstand de rust in. Na de rust begon Leeuwarden feller dan Wageningen, maar doelpunten bleven uit. Doordat de mannen van Leeuwarden bleven aandringen, gaven ze meer ruimte weg. De spitsen van Wageningen maakten daar dankbaar gebruik van en scoorden er flink op los. Bij een stand van 7-1 vond Fabian Dijkstra dan toch eindelijk het doel van Wageningen en zette 7-2 op het scorebord. Door een gele kaart moest Leeuwarden  de wedstrijd met tien man uitspelen. Wageningen maakte daar goed gebruik van en scoorde nog twee keer. De eindstand werd daarmee op 9-2 bepaald.