header foto header foto header foto header foto header foto

Junioren*

Meisjes A1 wint van Roden

19-5-2008 Roden meisjes A1 stond al fanatiek een balbezitje te doen, toen wij rustig en gezellig als altijd de club op kwamen. Al gillend gingen wij naar de kleedkamer omdat het regende. Nu zullen jullie wel denken: deze spannende pot gaat gewonnen worden door Roden. We verklappen nog niks...
In de vieze kleedkamer werd de gezelligheid er niet minder om. Nanette en Noor vulden in opdracht van Alexa braaf de bidons. Marleen zocht ondertussen naar haar hockeyschoenen. Dit bleek nog een hele zoektocht. Nadat er enkele minuten waren verstreken (omkleden kunnen wij snel!), druppelden wij het veld op. Net als Roden speelden ook wij fanatiek in, alleen aanzienlijk korter.
De wedstrijd begon. Wij begonnen rustig en terughoudend maar dat bleek al snel niet meer nodig. Mauree kreeg enkele kansen maar het mocht niet baten. Toen kreeg Nanette de bal op haar stick, de voorzet was van Noor, en zij flatste de bal hoog en strak in. Op een adequate manier liet zij het net bollen. Goal dus! Let op meneer van der Luyt want ik herhaal: hoog in het net! De rust werd ingeluid. Ondanks het gemiste fruit van Stefanie in de rust, kwamen wij deze met moeite door. Wij stonden namelijk te popelen om nog een goaltje te zetten.
Fluitsignaal: de tweede helft begint. Door die 0-1 namen wij een wat lakse houding aan. Hiervoor werden wij afgestraft. Inderdaad jullie raden het al, de 1-1 viel. Dat het een prutsgoal was laten wij niet graag achterwege. Marjolijns klap met haar stick op de lat, schudde ons weer wakker. Hop naar voren met die bal, schreeuwde Noor, en het hele team mee! En ja hoor, eenmaal de bal voor kreeg Jorien een prachtpass op 23. Zij sprintte naar voren, en gaf die bal op kopcirkel een ferme tik in één beweging (let op meneer van der Luyt). De bal viel recht in de hoek, de keeper kwam er niet meer aan. De tegenstander stond erbij en keek ernaar. De wedstrijd was beslist.
Toen de wedstrijd door ons gewonnen was, konden wij nog genieten van het gemiste fruit van Stefanie in de rust.
Na dit spetterende verslag van deze spetterende wedstrijd, verwachten wij u allen bij onze laatste wedstrijd. Voor een aantal meisjes van A zal dit hun laatste wedstrijd in dienst van MHCLeeuwarden worden.