header foto header foto header foto header foto header foto

Technische Commissie

Districtskampioenschap Noord-Oost Zaal Meisjes C1

26-1-2020  Zaal Districtskampioenschap Noord-Oost Meisjes C1.

Meisjes C1, 2e in de Topklasse zaalcompetitie en daardoor geplaatst voor het districtskampioenschap Noord-Oost, heeft vandaag in Nieuwleusen in een prachtige, spannende wedstrijd uitstekend tegenspel geboden aan Nijmegen MC1.
Een vroeg doelpunt uit een strafcorner zorgde voor de 1-0 voorsprong en deze werd lang met veel inzet verdedigd.
In de 2e helft kwam Nijmegen terug en wist met goed druk zetten het Leeuwarder spel te ontregelen. Zij kwamen uiteindelijk op een verdiende 3-1voorsprong maar onze complimenten gaan uit naar het enthousiaste, energieke C1 team die onder leiding van Tom voor een prachtige prestatie heeft gezorgd.

De strijd om de 3e/4e plek was tegen GHBS C1. De eerste helft ging gelijk op met kansen voor beide teams. De eerste strafcorner van Leeuwarden werd met een mooie variant gelijk benut. Even later scoorde GHBS de gelijkmaker. Vlak voor rust kwam Leeuwarden er in een counter snel uit en scoorde 2-1.
De 2e helft probeerde GHBS hoger druk te zetten maar door goed verdedigen en vooral uitstekend keeperswerk van Pytrik bleef het 2-1. Drie minuten voor tijd wisselde GHBS de keepster. Leeuwarden bleef rustig spelen en wist nog 2 keer in de omschakeling te scoren. Eindstand 4-1 voor Leeuwarden en daarmee de 3e plek bemachtigd op het districtskampioenschap Noord-Oost.