Wedstrijdverslagen

MHCL Dames 1 wint van Twente

Nieuws afbeelding 5-10-2015

Zondag nam Leeuwarden het op het zonnige Kalverdijkje op tegen het nog puntloze Twente. In Leeuwarden nam de middenmoter het initiatief en hield de punten in eigen huis.

De dames zetten gelijk hoge druk en hadden daarmee al snel de eerste kansen van de wedstrijd. De thuisploeg kreeg zelfs een aantal corners, maar de openingstreffer bleef uit. Halverwege de eerste helft scoorde Leeuwarden dan toch het eerste doelpunt. Daphne van Griethuijsen sloeg de bal hoog het doel in vanuit de rebound: 1-0.

Dat was tevens de ruststand.

In het begin van de tweede helft had Leeuwarden het lastig. Het lukte de Leeuwarder dames om in deze fase geen schade op te lopen. Hierna nam Leeuwarden het initiatief en stoomden ze door. Kans na kans werd echter gekeerd door de Twentse keepster. Toch wist Leeuwarden de verlossende 2-0 te scoren. Lonneke Meijer gaf het laatste tikje waardoor de voorzet van Hanna Holland in het doel belandde.

Leeuwarden wint van Twente en stijgt naar plaats vier op de ranglijst.

Volgende week zondag spelen de dames in Veenendaal tegen promovendus Spitsbergen.