header foto header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Dames 1 MHCL - Eelde

Nieuws afbeelding 17-5-2015

Zondag 17 mei speelde Leeuwarden Dames 1 om lijfsbehoud tegen Eelde. Leeuwarden deed goede zaken in Eelde en won overtuigend (1-6). Eelde is gedegradeerd, maar het blijft ongemeen spannend onderin de tweede klasse D. Want met nog twee wedstrijden te gaan zijn er nog maar liefst zes ploegen die in de race om die andere degradatieplaats te ontlopen. Leeuwarden en Bully hebben de beste papieren. PW, Barneveld, Wijchen en ook Civicum moeten punten halen om degradatie te ontlopen...

Voor Eelde was het 'alles of niets' en Leeuwarden kon zich definitief veilig spelen. In de eerste helft werd er volwassen gespeeld door beide ploegen. Leeuwarden was de betere ploeg, maar kon het verschil pas vlak voor het rustsignaal in doelpunten uitdrukken. Een combinatie tussen Lianna Touwen en Lonneke Meijer, die de bal de goal in sloeg bracht de 0-1, tevens de ruststand.

Al snel na het begin van de tweede helft maakte Eelde de gelijkmaker: 1-1. Leeuwarden hield het hoofd koel. Lianna Touwen speelde de keepster uit en maakte zo de 1-2. Hinke Tettero tekende voor de 1-3. Bij Eelde sloeg de vermoeidheid halverwege de tweede helft toe en liet de schouwers langzaam zakken. En daar konden de Leeuwarder Dames goed van profiteren met een serie uitgespeelde aanvallen. Lianna Touwen scoorde nog twee maal (haar tweede hattrick op rij!) en Daphne van Griethuijsen sloot de wedstrijd af met 1-6.

Door dit resultaat kon Leeuwarden stijgen van plaats acht naar es, maar omdat Quick Stick thuis afgetekend verloor van Bully, staat Leeuwarden nu op plaats zeven. De Dames zijn met 24 punten officieel nog niet veilig, maar volgende week (het Pinksterweekend wordt er niet gespeeld) kan Leeuwarden thuis in de derby van Friesland, tegen Heerenveen, enerzijds klassebehoud definitief veilig stellen, anderzijds behoort een vijfde plaats ook nog tot de mogelijkheden!

Kom de dames aanmoedigen tijdens deze belangrijke en ongetwijfeld spannende wedstrijd op zondag 31 mei a.s. tijdens de afsluitende Super Sunday van dit seizoen!