Dames 1 MHCL - PW

Nieuws afbeelding 20-4-2015

Yessss we did it!! 3 punten!!

Leeuwarden ontving zondag 19 april in de landelijke tweede klasse Prinses Wilhelmina (PW) uit Enschede. In het degradatieduel liep de spanning hoog op.

PW begon sterk. De eerste tien minuten moest Leeuwarden hard verdedigen. Daarna kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd en creërde steeds meer kansen. Lianna Touwen tekende voor de openingstreffer. Ze sloeg met een fraai back hans schot de bal achter de keepster van PW: 1-0. Leeuwarden werd sterker en had het spel weer in eigen hand. De tweede treffer werd opnieu...w door Lianna Touwen ingeschoten via een strafcorner: 2-0.
Na de rust ging Leeuwarden verder waar het gebleven was. Ondanks dat PW nog een aantal kansen had op de aansluitingstreffer, bleef de thuisploeg aanvallend spelen. Wat resulteerde in een derde treffer, want ook Lonneke Meijer scoorde met haar backhand: 3-0.

Leeuwarden, dat gevoelsmatig vleugels had gekregen, bezegelde het goede spel met een vierde doelpunt. Dit keer wist Sabine de Smet het doel te vinden via een strafcorner: 4-0.
Leeuwarden stijgt met de 3 punten naar plaats acht en heeft komende zondag een uitwedstrijd tegen Twente in het vooruitzicht.

Het wedstrijdverslag is van de hand van Danique Hoekstra. Het fotoverslag van Humprey Paap is te vinden op http://humphoto.zenfolio.com/p175567981