header foto header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Dames 1 te sterk voor koploper

Nieuws afbeelding 1-12-2014

In eigen huis speelde Leeuwarden Dames 1 zondag 30/11 tegen koploper Beuningen in de tweede klasse; de ploeg won 2-1.

De Friese hoofdstedelingen begonnen fel aan de wedstrijd. De eerste paar kansen op de openingstreffer waren dan ook van Leeuwarden. Beuningen kwam terug met een paar strafcorners, maar geen van de corners werd raak geschoten.

De Leeuwarder ploeg die tiende staat, hield goed stand tegen het voormalig eerste klasse team. De eerste helft werd afgesloten met een stand van 0-0.

In de tweede helft gaf Beuningen wat tegengas en maakte vrij snel de openingstreffer: 0-1. Maar Leeuwarden gaf zich niet gewonnen en kwam terug met een razend snelle aanval. Hinke Tettero won het duel met de keepster en schoof de bal onder haar door het doel in: 1-1.

Weer terug in de wedstrijd, speelde Leeuwarden prima mee met het spelletje van de uitploeg. Loerend op een foutje van de verdediging, wachtte de dames af. En wanneer Beuningen de fout in ging, sloeg Leeuwarden toe. Lianna Touwen flatste de bal hard het doel in: 2-1.

Eén doelpunt verschil met nog tien minuten te spelen, de spanning was te snijden. Beuningen miste nog twee kansen op de gelijkmaker en zo verliest het zijn eerste wedstrijd van deze competitie.

Leeuwarden stijgt naar de achtste plaats en kan veilig overwinteren.