header foto header foto header foto header foto header foto
 

Geschiedenis

Op 1 oktober 1924 werd de Leeuwarder Hockey Club (LHC) opgericht. De club was bijzonder succesvol en werd in haar bestaan 5 keer noordelijk kampioen bij de heren.

 

In de zomer van 1972 fuseerde LHC met de rooms-katholieke stadgenoten van Hurry Up. Deze club, opgericht op 9 april 1937, was weinig succesvol en speelde bij de heren vrijwel nooit op het hoogste noordelijke niveau. De nieuwe naam na de fusie was MHC Leeuwarden.

 

Een jaar later, in de zomer van 1973, sloot Leeuwarder Mixed Hockey Club Rap. zich bij de fusie aan. Rap was opgericht op 8 juli 1926.Bij de heren werd steeds op het hoogste noordelijke niveau gespeeld. Na de degradatie uit de noordelijke eerste klasse in 1952 slaagde Rap er alleen in 1966 nog in de eerste klasse te bereiken. Rap degradeerde echter een jaar later alweer naar de tweede klasse om niet weer terug te keren.

 

De fusies verliepen niet geheel zonder problemen, blijkt uit de krappe meerderheden voor de fusie en de nieuwe naam die gekozen werd.

 

In 2014 werden de velden vernieuwd, de Leeuwarder hockeyclub telt nu twee semi-watervelden, en één zand ingestrooid veld.